Τι είναι το Gua Sha; Πώς να το χρησιμοποιήσεις και γιατί.

0 σχόλια

Το Gua Sha είναι το λεγόμενο botox της Ανατολής και αν παρακολουθείς celebrities και facialists στα social σίγουρα θα το έχεις δει να το χρησιμοποιούν.

Το Gua Sha είναι ένα εργαλείο περιποίησης της επιδερμίδας που μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο και στο σώμα με εκπληκτικά αποτελέσματα!

Χρησιμοπιείται κυρίως στην πρωϊνή ρουτίνα για τη σύσφιξη και την ανόρθωση του προσώπου. Οι κινήσεις είναι πάντα ανοδικές!

 

Οι πλάκες Gua Sha

Τα εργαλεία προσώπου Gua sha ποικίλλουν σε σχήμα και έχουν σχεδιαστεί για να ευθυγραμμίζονται με τη δομή των οστών σας.

Υπάρχουν συγκεκριμένες πλάκες Gua Sha φτιαγμένες από πολύτιμους λίθους και καθένας από αυτούς έχει διαφορετικές ιδιότητες. Έτσι επιλέγεις την πλάκα που θες ανάλογα με τις ανάγκες σου. Επιπλέον, είναι πολλαπλών χρήσεων οπότε τις αγοράζεις μία φορά και τις χρησιμοποιείς όποτε και όσο θες. Είναι τα τέλεια εργαλεία χαλάρωσης για τις μέρες που θέλεις να κάνεις ένα beaute στο σπίτι.


Οι πέτρες gua sha είναι ουσιαστικά ημιπολύτιμοι λίθοι σε διάφορες παραλλαγές και χρώματα.

* Ο ροζ χαλαζίας συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς!
* Ο νεφρίτης αποτοξινώνει!

Τα σημαντικά οφέλη του Gua Sha

 • Χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες.

Με το μασάζ του Gua Sha αποδεσμεύουμε την ένταση από τους μύες που το άγχος προκαλεί και μπορεί να εμφανίσει με το σφίξιμο της γνάθου ή συσσωρευμένη πιέση στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια. Το μασάζ με το Gua Sha θα σου χαρίσει ένα ξεκούραστο πρόσωπο που ακτινοβολεί φρεσκάδα και φυσική λάμψη.

 • Απαλύνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Οι απαλές πιέσεις και ο τρόπς με τον οποίο η πέτρα Gua Sha αγκαλιάζει τις καμπύλες του προσώπου ενθαρρύνει τη ροή και κυκλοφορία του αίματος.Τα κύτταρα ενεργοποιούνται και το δέρμα αποκτά ελαστικότητα καθώς το δέρμα παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη! Σαν αποτέλεσμα, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες μειώνονται αισθητά και η επιδερμίδα λειαίνεται!

 • Ανορθώνει το χαλαρό δέρμα.

Το Gua Sha είναι κυρίως γνωστό για την ανόρθωση των ζυγωματικών και τη σμίλευση του προσώπου. Συσφίγγει τους ιστούς που έχουν χαλαρώσει και ανορθώνει το περίγραμμα του προσώπου χάρη στην ενδυνάμωση των μυών.

 • Προθωθεί τη λεμφική αποστράγγιση.
  Αποτοξινώνει το δέρμα του προσώπου και του λαιμού.
 • Κάνει λιγότερο έντονες τις καφέ κηλίδες της ηλικίας.

 • Βοηθά σε ακμή, ερυθήματα (κοκκινίλες), ουλές, ανοικτούς πόρους.

 • Ενυδατώνει φυσικά το δέρμα.

 • Η επιδερμίδα αποκτά ένα πιο υγιές χρώμα και λάμψη από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Η σωστή τεχνική

Το μασάζ αυτό είναι αποτελεσματικό όταν το κάνεις κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της κρέμας προσώπου σου ή του serum.

 

 1. Ξεκίνησε το μασάζ από το μέσο του πηγουνιού μέχρι το σημείο του αυτιού. Άσκησε απαλές κινήσεις με το εργαλείο περίπου 10 φορές και συνέχισε με την άλλη μεριά του προσώπου σου.
 2. Επανέλαβε μόνο που αυτή τη φορά ξεκίνα από την άκρη του στόματός σου μέχρι το αυτί για άλλες 10 φορές για κάθε μεριά του προσώπου.
 3. Συνέχισε από το ύψος της μύτης μέχρι κάτω από τα μάτια απαλά για κάθε μεριά.
 4. Όσον αφορά στο μέτωπο κάνε διαγώνιες πιέσεις από το ύψος του αυτιού προς τα πάνω.

Η ερυθρότητα, που μπορεί να προκύψει, οφείλεται στην έκλυση και την απελευθέρωση της πίεσης και της έντασης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν έχεις κυστική ακμή, εκδορές ή άλλες δερματικές αλλοιώσεις, θα ήταν καλό να ρωτήσεις τη γνώμη ενός αισθητικού πριν το δοκιμάσεις μόνη σου στο σπίτι γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσςι μόλυνση ή περαιτέρω ερεθισμό.

Extra Tip: Για καλύτερα αποτελέσματα ανόρθωσης και σύσφιξης της επιδερμίδας, τοποθέτησς την πέτρα στο ψυγείο σου για μερικά λεπτά λίγο πριν το μασάζ. Η επιπλέον μείωση της θερμοκρασίας θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και τη διαδικασία της κολλαγονογένεσης.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται προτού δημοσιευθούν
You have successfully subscribed!
This email has been registered