Τι είναι η ρετινόλη; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

0 σχόλια
Τι είναι η ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι ενεργή μορφή της βιταμίνης Α και αποτελεί την πιο ελαφριά μορφή της βιταμίνης για χρήση στο δέρμα.

 

Τι κάνει;

– Βοηθά στην ακμή (σε μεγάλα προβλήματα ακμής συμβουλευόμαστε πάντα τον δερματολόγο μας πριν τη χρήση).

– Καθαρίζει τους πόρους.

– Κατά της γήρανσης.

– Συμβάλλει στη μείωση των πανάδων.

Η ρετινόλη κάνει μικροαπολέπιση στην επιδερμίδα. Αποτελεί ισχυρό αντιγηραντικό παράγοντα, ανανεώνοντας τα κύτταρα και αυξάνοντας την περιεκτικότητά τους σε υαλουρονικό οξύ, αναπλάθοντας το δέρμα. Επίσης, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου.

 

Ποιες είναι οι μορφές της;

Μορφές της ρετινόλης θα βρούμε σε κρέμα και σε σέρουμ με διαφορετικές περιεκτικότητες από 0,1% – 2% η πιο ισχυρή.

 

Πώς χρησιμοποιείται;

Η ρετινόλη χρησιμοποιείται αρχικά σε ηλικίες άνω των 25 ετών σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Απαγορεύεται η χρήση της σε έγκυες και θηλάζουσες.

Πλένεις καλά το πρόσωπό σου, το στεγνώνεις, βάζεις ρετινόλη σε όλο σου το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών ( εκτός αν είναι ειδικό προϊόν για τα μάτια) και μισή ώρα μετά την ενυδατική σου. Αποφεύγουμε και την περιοχή γύρω από τα χείλη καθώς μπορεί να σβήσει το περίγραμμα των χειλιών!

Για καλύτερα αποτελέσματα ο ιδανικός συνδυασμός είναι να χρησιμοποιείς το πρωί βιταμίνη C και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και το βράδυ την ρετινόλη. Η ρετινόλη είναι ανεκτή καλύτερα στις λιπαρές επιδερμίδες παρά στις ευαίσθητες και στις ξηρές.

Για τις λιπαρές επιδερμίδες, είναι προτιμότερη η χρήση σέρουμ ρετινόλης έτσι ώστε να εισέρχεται πιο βαθιά στην επιδερμίδα, ενώ στην ευαίσθητη επιδερμίδα είναι καλύτερη η χρήση μιας κρέμας ρετινόλης έτσι ώστε να παραμένει στην επιφάνεια και να μη διεισδύει μέσα στο δέρμα.

 

Κάθε πότε να χρησιμοποιώ ρετινόλη;

Για να ξεκινήσεις την χρήση της ρετινόλης και να δεις τα αποτελέσματά της, θα χρειαστεί υπομονή! Αρχικά θα προκαλέσει ένα ξεφλούδισμα στην πρώτη και δεύτερη χρήση της.

Για αρχή, θα πρέπει να την χρησιμοποιείς 1 φορά την εβδομάδα, την δεύτερη εβδομάδα 2 φορές την εβδομάδα και από εκεί και έπειτα μέρα παρά μέρα, για να μη συνηθίσει το δέρμα σου την ρετινόλη και δεν υπάρχει αποτελεσματικότητα.

Καλό θα είναι να ξεκινήσεις τη χρήση της ρετινόλης χειμώνα και να σταματήσεις το καλοκαίρι για τους ίδιους λόγους. Σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα μπορείς να κάνει μίξη της ρετινόλης με την κρέμα σου. Στις ξηρές επιδερμίδες προκαλεί επιπλέον ξηρότητα οπότε καλό θα είναι μετά τη χρήση ρετινόλης να βάζεις την ενυδατική σου κρέμα.

 

Σε τι συσκευασίες θα βρω τη ρετινόλη;

Η ρετινόλη είναι φωτοευαίσθητη και αλλοιώνεται με το φως του ηλίου όπως επίσης οξειδώνεται στον αέρα με αποτέλεσμα να χαλάσει το χρώμα της και να κιτρινίσει. Γι’ αυτό πάντα η ρετινόλη που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να βρίσκεται σε σωληνάριο ή σε σκούρες συσκευασίες να μην τις διαπερνά το φως.

Το MasqueMyDay.gr προτείνει:

Nip + Fab Retinol Fix

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται προτού δημοσιευθούν
You have successfully subscribed!
This email has been registered