Τι είναι η Maskne και πώς να την αντιμετωπίσεις

0 σχόλια

H Maskne είναι ένας νέος skincare όρος που δημιουργήθηκε λόγω της χρήσης της μάσκας.

Προέρχεται από το Mask (μάσκα) και Acne (ακμή). Είναι μία νέα μορφή ακμής που εξαπλώνεται στα σημεία που η μάσκα ακουμπά το πρόσωπό μας, κυρίως περιστοματικά και γύρω από τη μύτη. Γιατί δημιουργείται;

1. Λόγω έλειψης οξυγόνου της περιοχής, το δέρμα δεν αναπνέει σωστά και αποτελεσματικά, έτσι δημιουργείται ένα υγρό περιβάλλον με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι.

2. Λόγω τριβής, από υφασμάτινες μάσκες που δεν έχουν έλασμα και εφάπτονται στο πρόσωπο περισσότερο από τις χειρουργικές μάσκες.

3. Μακιγιάζ + μάσκα! Ο συνδυασμός των δύο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ακμή.

4. Υγρασία από τις πολλές ώρες χρήσης μάσκας. Κάθε φορά που αναπνέουμε ή μιλάμε δημιουργούνται συνθήκες αυξημένης υγρασίας και εφίδρωσης εξαιτίας της μη εξάτμισης των υδρατμών, με αποτέλεσμα το σμήγμα να εγκλωβίζεται μέσα στους πόρους, οι πόροι να φράζουν και να εμφανίζονται μικρά ή μεγαλύτερα σπυριά.

5. Αυξημένη θερμοκρασία, μπορει να προκαλέσει ερεθισμό, ξηρότητα και ακμή.

Maskne καθαρισμός για να αποφύγουμε την ακμή από τη μάσκα

Αντιμετώπιση:

1. Καθαρισμός.

α) Καθαρισμός μάσκας καθημερινά, σε περίπτωση που είναι πολλαπλών χρήσεων με ένα υποαλλεργικό καθαριστικό.

β) Καθαρισμός προσώπου, αν έχεις ακνεϊκό δέρμα ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ είναι κατάλληλο για να απομακρύνεις σμήγμα και ρύπους από τους πόρους σου.

 

2. Αλλαγή μάσκας άνα 3-4 ώρες με μία νέα καθαρή μάσκα. Ειδικά αν φοράς τη μάσκα σου 8 ώρες και πάνω. Καλό είναι πριν την τοποθέτηση της δεύτερης μάσκας να έχει μαζι του ένα νεράκι καθαρισμού micellar ή ένα μαντηλάκι καθαρισμού για ένα φρεσκάρισμα της περιοχής.

 

3. Ενυδάτωση, η χρήση μιας καλής και πλούσιας ενυδατικής προσώπου χρειάζεται για να προστατέψει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία και να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας.

 

4. Ελάττωση του μακιγιάζ ειδικά στο μέρος που εφάπτεται η μάσκα. Οι ειδικοί προτείνουν στα άτομα που εμφανίζουν maskne να αποφύγουν εντελώς το μακιγιάζ ή να επιλέξουν προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις ακνεϊκής επιδερμίδας.

 

5. Απολέπιση μια φορά την εβδομάδα για να καθαρίσεις τους φραγμένους πόρους και να ανανπνεύσει το δέρμα σου.

 

6. Μάσκες ομορφιάς (ενυδάτωσης, καθαρισμού) για έξτρα boost της επιδερμίδας.

 

7. Blemish Patches. Τα επιθέματα αυτά είναι εμποτισμένα με tea tree oil, ειδικά σχεδιασμένα για την βελτίωση και αποκατάσταση της επιδερμίδας, πριν και μετά την εμφάνιση κηλίδων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται προτού δημοσιευθούν
You have successfully subscribed!
This email has been registered